Cevat Turan yeni romanında derin devleti anlatacak

Yazar ve şair Cevat Turan, Sözlük Global yayınında yazarlık serüvenini ve yazmakta olduğu 4'üncü romanı 'Nar Yanığı'nı anlattı.

Kültür-Sanat - 04-05-2022 22:30

Bugüne değin 3 şiir, 1 öykü kitabı ve 3 roman yayımlayan yazar ve şair Cevat Turan, Sözlük Global yayınına katıldı.

Programda yazarlık serüveniyle ilgili soruları yanıtlayan Turan, edebiyat ve şiirle olan ilişkisinin çocukluk yıllarında başladığını belirtti.

Daha önce 3 şiir ve 1 öykü kitabı yayımladığını söyleyen Turan, 2017 itibariyle yayımlamaya başladığı Unutmalar Şehri, Bir Eylül Yarası ve Kibele'nin Laneti romanlarının konu ve temalarından bahsetti. Unutmalar Şehri'nde, 1980 yılında 5 aylık bir zaman diliminde geçen Çorum katliamına projeksiyon tuttuğunu; Bir Eylül Yarası'nda, 1980 sonrası ve 1990'lı yıllarla birlikte toplumsal değişimin idealist, devrimci, yurtsever bireyler üzerindeki etkisini işlediğini; Kibele'nin Laneti'nde ise bir seri katilin dünyasına odaklandığını söyledi.

Yeni çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Turan, şu anda yazmakta olduğu "Nar Yanığı" romanında ise, 2008-2016 yılları arasında geçen bir dizi olayda "derin devlet" faktörünü kaleme aldığını ifade etti.

Turan, programın son bölümünde ise, "Gençlere bir tavsiyeniz var mı?" sorusuna da anlamlı bir yanıt verdi.

Günün Diğer Haberleri