Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterliği Sözcüsü Stephane Dujarric, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, Lviv kentinde Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla gerçekleşecek görüşmeye gideceğini açıkladı.

Görüşme sonrası Odessa ve İstanbul'a gidecek

Dujarric, bugünkü basın toplantısında, "Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in davetiyle BM Genel Sekreteri, Perşembe günü Lviv'de olacak ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan ve Ukrayna lideri ile üçlü görüşmeye katılacak" dedi.

Guterres’in ertesi gün Odessa şehrine gideceğini ve Karadeniz tahıl projesinde yer alan üç limandan birini ziyaret edeceğini bildiren Dujarric, Genel Sekreter'in New York'a dönmeden önce İstanbul'a gidip Ortak Koordinasyon Merkezi'ni inceleyeceğini belirtti.

İletişim Başkanlığı: "Gutteres ve Zelenskiy'in iştirakleriyle üçlü görüşme gerçekleştirilecek"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ukraynalı mevkidaşıyla yapacağı görüşmelerde stratejik ortaklık düzeyindeki Türkiye-Ukrayna ilişkileri tüm veçheleriyle değerlendirilecek.

Ziyaret sırasında ayrıca, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in iştirakleriyle üçlü bir görüşme gerçekleştirilmesi de öngörülüyor.

Sözkonusu görüşmede Ukrayna tahılının dünya pazarlarına ihracı amacıyla teşkil edilen mekanizmanın faaliyetlerinin artırılarak sürdürülmesi ile Ukrayna-Rusya Savaşı'nın diplomatik yollarla sona erdirilebilmesine yönelik olarak atılabilecek adımlar ele alınacak.