Adıyaman'da öldürülen bir PKK'lı ile fotoğrafı çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında "teröre finansman sağladığı" gerekçesiyle hazırlanan yeni fezleke TBMM'ye ulaştı.

Güzel hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan önceki fezlekede de "terör örgütü üyeliği" suçlaması vardı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle geçtiğimiz hafta hazırlık komisyonu kurulmasına karar verilmişti.

Hazırlık Komisyonu'na dahil edilmeyecek

Semra Güzel hakkında hazırlanan yeni fezleke, Meclis Başkanlığı'nca, Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden kurulu Karma Komisyon'a havale edildi.

HDP'li Güzel hakkında hazırlanan yeni fezlekenin, daha önce oluşturulan Hazırlık Komisyonu'na dahil edilmeyeceği, bu dosyanın ayrıca görüşüleceği bildirildi.

2017'deki fotoğrafları ortaya çıktı

29 Nisan 2017 tarihinde Adıyaman merkeze bağlı Akçalı kırsalında TSK'nın PKK'ya yönelik operasyonunda öldürülen 4 kişiden biri olan Malatya nüfusuna kayıtlı 'Koçero Meleti' kod adlı Volkan Bora'nın cep telefonu güvenlik güçleri tarafından incelendi.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında incelenen cep telefonunda HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in Volkan Bora ile Kuzey Irak'taki bir örgüt kampında çekilen fotoğrafları olduğu belirlendi.

28 milletvekili hakkında dokunulmazlık fezlekesi

Geçen hafta Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından fezleke hazırlanan ve dokunulmazlıklarının kaldırılması için TBMM'ye gönderdiği 28 milletvekili arasında Semra Güzel de yer alıyordu.