Özgür Özel'den 'Sinan Ateş iddianamesi'ne tepki

CHP lideri Özgür Özel, Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianameye tepki gösterdi.

Gündem - 05-05-2024 02:27

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı eski Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

Şüphelilerin ifadelerine de yer verilen iddianamede, 22 sanık hakkında istenen cezalar da belli oldu.

Özyağci, Balkaya ve Kurt'un "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, müşteki Selman Bozkurt'a yönelik "tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13'er yıldan 20'şer yıla kadar; Çep ve Demirbaş'ın ise cinayete azmettirmekten ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Özyağci'nin ayrıca "ruhsatsız tabanca bulundurmak ve taşımak" suçundan 1 yıldan 3 yıla, Demirbaş'ın ise "zincirleme şekilde kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme" suçundan 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Şüpheliler Asarkaya, Saraç, Köktürk, Yüce, Uzunlar, Gelenbey, Çolak, Bayraktar, Güney, Ersoy, Zorlu, Ataç, Yüksel, Öktem, Karadeniz, Atay ve Aykal'ın "tasarlayarak kasten öldürmeye yardım" suçundan 15'er yıldan 20'şer yıla kadar hapsi istenirken, Aykal'ın kamu görevinin verdiği yetkiyi kötüye kullanarak maktule ait kişisel bilgileri hukuka aykırı olarak temin ettiği gerekçesiyle 3 yıldan 6 yıla kadar cezalandırılması talep edildi.

'Aydınlanana kadar peşini bırakmayacağız'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, hazırlanan iddianameye sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

Özel, X hesabında yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

Sinan Ateş suikastine ilişkin hazırlanan iddianame, oluşturulan sis perdesini aralamak şöyle dursun, kamuoyunun bildiği pek çok gerçeği gizlemeye çalışıyor.

Sinan Ateş suikastı tam anlamıyla aydınlanana kadar peşini bırakmayacağız.

Günün Diğer Haberleri