Özgür Özel TBMM'ye yürüdü, Başsavcılık soruşturma başlattı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Özgür Özel ve beraberindeki kalabalığın CHP Genel Merkezi'nden TBMM'ye gerçekleştirdiği yürüyüş sırasında çıkan arbedelere ilişkin adli soruşturma başlattı. Soruşturmanın "yasadışı gösteri, memura mukavemet ve yaralama" suçlamalarını kapsadığı bildirildi.

Gündem - 25-05-2026 02:39

Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nin, CHP kurultay takvimine yönelik verdiği "kesin hükümsüzlük" ("mutlak butlan") kararının ardından başkentte siyasi hareketlilik sokağa taştı.

Kararın ilan edilmesinden sonra Özgür Özel ve destekçileri, parti genel merkez binasından çıkış yaparak TBMM binasına doğru toplu yürüyüş başlattı.

Yürüyüş şiddetli yağış altında yapıldı

Ankara genelinde etkili olan sağanak yağış altında devam eden protesto yürüyüşü esnasında, güvenlik güçlerinin güzergâh üzerinde oluşturduğu polis barikatları gerginliğin tırmanmasına yol açtı.

Meclis istikametinde ilerleyen kalabalık grup ile barikatları savunan güvenlik güçleri arasında güzergâh boyunca arbede yaşandı.

TBMM önünde bir konuşma gerçekleştiren Özgür Özel, mahkemenin kararına sert tepki göstererek, mücadeleyi hem meclis çatısı altında, hem de meydanlarda sürdüreceklerini söyledi.

Soruşturmada üç ayrı suçlama

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, yürüyüş esnasında çıkan olaylara ilişkin soruşturma başlatırken, soruşturma dosyasında, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet, görevli memura direnme ve kasten yaralama" suçlamalarının yer aldığı öğrenildi.

Günün Diğer Haberleri