İsrail'den Beyrut'ta araç ve konvoya hava saldırısı: 7 ölü, 24 yaralı

İsrail ordusunun Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyine düzenlediği iki ayrı saldırıda en az 7 kişi hayatını kaybetti, 24 kişi yaralandı. Lübnan Sağlık Bakanlığı can kayıplarını doğrularken, İsrail tarafı saldırıların üst düzey Hizbullah mensuplarını hedef aldığını iddia etti.

Dünya - 02-04-2026 02:37

Lübnan basınındaki haberlere göre, İsrail, Khalde bölgesinde seyir halindeki bir aracı ve Jnah bölgesindeki bir konvoyu hedef aldı.

Yerleşim alanlarında yangın ve hasara yol açan saldırıların ardından Lübnan Sağlık Bakanlığı güncel bilançoyu paylaştı.

Yapılan açıklamada, saldırılar sonucunda en az 7 kişinin öldüğü, 24 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

İsrail ordusu Hizbullah üyelerini hedef aldığını öne sürdü

Saldırıların ardından açıklama yapan İsrail ordusu, Beyrut'un güneyine gerçekleştirilen iki ayrı operasyonu doğruladı.

Ordu yetkilileri, hedef alınan noktaların bir üst düzey Hizbullah komutanı ile örgütün bir diğer üst düzey mensubuna yönelik olduğunu iddia etti.

Günün Diğer Haberleri