İBB 9. dalgada Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney dahil 44 gözaltı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik soruşturma kapsamında, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney'in de aralarında bulunduğu 44 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Gündem - 16-08-2025 03:09

Operasyonun kapsamı genişliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik yürütülen soruşturmada 9. dalga operasyonu gerçekleştirildi.

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, İBB Başkan Danışmanı Yiğit Oğuz Duman, Beyoğlu Belediyesi Özel Kalem Müdürü, Güney'in koruması ve şoförü ile Kültür AŞ ve Medya AŞ çalışanlarının da aralarında bulunduğu 44 isim hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Polis ekiplerinin Beyoğlu Belediyesi'ndeki arama ve dijital materyallere el koyma işlemleri tamamlandı.

Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Başsavcılıktan açıklama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "çıkar amaçlı suç örgütü yönetme, irtikâp, rüşvet, kamu kurumu zararına dolandırıcılık ve kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme suçlarından soruşturma yürütüldüğü" belirtildi.

Açıklamada, Murat Ongun ve firari Emrah Bağdatlı ile bağlantılı olduğu tespit edilen şüphelilerin sosyal medya yapılanması üzerinden çeşitli dolandırıcılık eylemlerine karıştığı ifade edildi.

Başsavcılığın açıklaması şu şekilde:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızca İBB'deki yolsuzluklara ilişkin yürütülmekte olan soruşturma dosyası kapsamında;

Çıkar amaçlı suç örgütü yönetme, irtikâp, rüşvet, kamu kurumu zararına dolandırıcılık ve kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme suçları şüphelisi Murat ONGUN ve firari şüpheli Emrah BAĞDATLI ile irtibatlı Medya A.Ş, Kültür A.Ş ile İBB bünyesinde birçok dolandırıcılık eylemine karıştığı tespit edilen ve aralarında Beyoğlu Belediye Başkanı İnan GÜNEY'in de bulunduğu 35 şüpheli, yine Murat ONGUN kontrolünde faaliyet gösteren ve firari şüpheli Emrah BAĞDATLI ile irtibatları tespit edilen çıkar amaçlı suç örgütünün sosyal medya yapılanması kapsamında 9 şüpheli olmak üzere toplam 44 şüpheli şahıs hakkında gözaltı talimatı verilmiştir.

CHP'den ilk tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, operasyonu "baskı rejiminin utanç vesikası" olarak nitelendirdi.

Bulut, "Amaç muhalefeti susturmak, halkın iradesini gaspetmektir. Bu bir hukuk değil, siyasi bir operasyondur. Boyun eğmeyeceğiz" dedi.

Gözaltı kararı verilen isimler

Haklarında gözaltı kararı verilen bazı isimler şöyle:

İnan Güney – Beyoğlu Belediye Başkanı

İsmail Akkaya – İnan Güney’in eniştesi

Sabriye Akkaya – İnan Güney’in ablası

Seyhan Özcan – Beyoğlu Belediyesi Özel Kalem Müdürü

Veysel Eren Güven – İnan Güney’in koruması

Deniz Göreli – İnan Güney’in şoförü

Mehmet Akif Bulut – İnan Güney’in özel kaleminin şoförü

Yiğit Oğuz Duman – İBB Başkan Danışmanı

İbrahim Can Yaman – Murat Ongun'un bacanağı

Özge Bağdatlı – Firari Emrah Bağdatlı’nın kardeşi

Recep Cebeci – Ekrem İmamoğlu’nun şoförü

Zekai Kırat – Ekrem İmamoğlu’nun şoförü

Nazlı Dalar – MEDYA AŞ Görsel Yayınlar Koordinatörü

Mustafa Sezer Yerli – CHP Gençlik Kolları Dijital Komisyon Başkanı

Kazım Eren Sönmez – İBB CHP Sosyal Medya

Utku Doğruyol – Ataşehir Belediyesi Basın Danışmanı

Günün Diğer Haberleri