Hamile hemşireyi tekmeleyen saldırganlardan 2'si tutuklandı

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde hamile hemşire Gülhan D.'ye tekmelerle saldıran Rıdvan K. ve Hüseyin K. tutuklandı.

Gündem - 19-01-2022 01:01

Pazartesi günü Başakşehir Çam ve Sakura Devlet Hastanesi'nde görevli hamile hemşire Gülhan D., hasta yakınlarının saldırısına uğradı.

Saldıranlardan Rıdvan K., koşarak hemşire Gülhan D.'nin yüzüne uçan tekme attı.

Saldırganlar tekmeden sonra yere yığılan Gülhan D.'ye saldırmaya devam etti.

Gülhan D., 4 kişiden şikâyetçi oldu.

Küçükçekmece Adalet Sarayı'na götürülen şüphelilerden Rıdvan K. ve Hüseyin K. tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi.

Rıdvan K. ve Hüseyin K. tutuklandı.

Sağlık-Sen: "4 kişi tarafından tekmelenerek yerlerde sürüklendi"

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Vandallık görmek isteyen Çam Sakura’daki şiddet olayına baksın! Hastasıyla ilgilenen gebe bir hemşire, başka bir hastanın 4 yakını tarafından tekmelenerek yerlerde sürüklendi. Gerekçe; ilgilendiği hastayı bırakıp kendi hastalarıyla ilgilenmemesi! Bu vandallık cezasız kalmamalı" demişti.

"Gebeyim demesine rağmen karnı tekmelenmeye devam edilmiş"

Saldırıyı kınayan Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası da sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunarak şu ifadeleri kullanmıştı:

Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi'nde hamile sağlık çalışanına saldırı gerçekleşti. Acil servise gelen bir hastanın dört yakını başka bir hastaya tedavi yaptığı sırada hamile bir hemşireyi saçından tuttu, yere yatırdı ve karnını tekmeledi. Bu skandal olay sonrası Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası hastanede bir basın açıklaması yaptı. 6 aylık hemşirenin TIP 1 diyabet tanısı olduğu da ortaya çıktı.

Acil servise gelen bir hastanın 4 yakını tarafından, başka bir hastaya tedavi yaptığı sırada gebe bir hemşire meslektaşımızın; saçları yolunmuş, yere yatırılmş, karnı tekmelenmiş, "gebeyim" demesine rağmen tekmelenmeye yine devam edilmiş ve üzerine torba, su, ayran gibi eşyalar atılmıştır.

Günün Diğer Haberleri