AKP'ye geçen Belediye Başkanı Veysel Topçu'ya neşterli saldırı girişimi

Afyonkarahisar'da geçtiğimiz ay CHP'den AK Parti'ye geçen Dinar Belediye Başkanı Veysel Topçu'ya, belediye yakınlarında saldırı girişiminde bulunuldu.

Gündem - 16-06-2026 02:20

Edinilen bilgiye göre, belediye meclis toplantısından çıkan Dinar Belediye Başkanı Veysel Topçu'nun yanına, araçların arasına saklandığı belirtilen Kemal E. adındaki bir şahıs yaklaştı.

Partililer araya girdi

Elinde neşter olduğu öğrenilen Kemal E., Topçu'ya doğru yürüyerek bağırmaya başladı. Partililerin araya girmesiyle Başkan Topçu, olaydan yara almadan kurtuldu.

Partililerle de tartışan şüpheli, daha sonra olay yerinden uzaklaşırken, Kemal E. polis ekiplerince gözaltına alındı.

Topçu'dan ilk açıklama: "Şüphelinin elinde neşter varmış"

Dinar Belediye Başkanı Veysel Topçu, şüpheliyi önceden tanıdığını belirterek şunları söyledi:

Şahıs belediyedeki araçların arasına saklanmış. Kendisini önceden tanıyorum ve birçok sabıkasının olduğunu biliyorum. Cezaevinden yeni çıktığıyla ilgili bilgim var. Şahıs üzerime doğru yürüyerek neden CHP'den AK Parti'ye geçtiğim konusunda bağırıp çağırıp hakaretler etmeye başladı. Ben kendisini tanıdığım için bana zarar vereceğinden endişe ederek yanından hızlı uzaklaştım. Bu sırada şahıs arkamdan bağırıp hakaret ve küfürler etmeye devam ediyordu. Durumu gören zabıtalar şahsın yanına geldi, ardından bölgede olan AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Demir şahsın yanına giderek olay yerinden uzaklaşmasını ve küfür etmemesini istedi. Bu sırada olay yerindeki arkadaşlarımızdan aldığım bilgide şüphelinin elinde neşter varmış. Şahıs bir süre daha kendisini sakinleştirmeye gelenlerle tartıştıktan sonra olay yerinden ayrıldı. Biz de olayla ilgili şahıstan şikâyetçi olduk.

Günün Diğer Haberleri