AK Parti fon krizinde adı geçen Fatma Betül Sayan Kaya ile yolları ayırdı

Fon soruşturması kapsamında şüpheli sıfatıyla ifade veren eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya'nın parti üyeliği de sona erdi. AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Kaya'nın artık partinin üyesi olmadığını açıkladı.

Siyaset - 08-10-2026 04:20

Fon soruşturmasında adı geçen ve daha önce AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılan Fatma Betül Sayan Kaya'nın partisiyle ilişiği de kesildi.

Kaya, soruşturma kapsamında bugün İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

Soruşturma dosyasında Kaya'nın fon işlemleri üzerinden 2 milyar 200 milyon lira kazanç sağladığı iddiası yer alırken, AK Parti'den ayrıldığı da açıklandı.

"Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda gereken işlemleri yaptık"

AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Kaya'nın partiyle ilişiğinin kalmadığını belirterek şu açıklamayı yaptı:

Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda, yetkili kurullarımızın tespiti doğrultusunda zaten gereken işlemleri yaptık. Bugün Fatma Betül Hanım partimizin üyesi değildir, partimizin mensubu da değildir.

Günün Diğer Haberleri