AHBAP soruşturması: Derneğin malvarlığı kayyıma devredildi

Ahbap Derneği'ne yönelik soruşturma kapsamında derneğin tüm malvarlığının idare yetkisi yönetim kayyımına devredildi. İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği, derneğe ait taşınmazlar, araçlar, banka hesaplarındaki nakdi varlıklar ve diğer malvarlığı değerleri için 3 ismin kayyım olarak atanmasına karar verdi.

Gündem - 28-07-2026 03:23

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Ahbap Derneği soruşturmasında yeni bir karar alındı.

Soruşturma kapsamında derneğin tüm malvarlığının idare yetkisi yönetim kayyımına devredildi.

Derneğin malvarlığı için 3 kayyım görevlendirildi

İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği, Ahbap Derneği'ne ait taşınmazların, araçların, banka hesaplarındaki nakdi varlıkların ve diğer malvarlığı değerlerinin yönetimi amacıyla kayyım atanmasına karar verdi.

Karar doğrultusunda Avukat Rıdvan Can, Avukat Mustafa Göktuğ Kaya ve Prof. Dr. Ahmet Kasım Han derneğe kayyım olarak görevlendirildi.

Kararda, tutuklama ve tedbir süreci hatırlatması

Hakimlik kararında, derneğin kurucusu Haluk Levent ile bazı yönetim ve denetim kurulu üyelerinin tutuklu bulunduğu belirtildi.

Bazı kişiler hakkında adli kontrol tedbirlerinin uygulandığı, derneğin hesapları ve malvarlığı üzerinde tedbir bulunduğu ve fesih sürecinin başlatıldığı da kararda yer aldı.

Günün Diğer Haberleri