30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlanırken, Anıtkabir'de de yoğunluk yaşandı.
Devlet erkânının ziyaretinin ardından Anıtkabir alanı yurttaşlara açıldı.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgâhını ziyaret etmek isteyen yurttaşlar, sabah saatlerinden itibaren Anıtkabir'e geldi.
"Ahde vefa borcumu ödemeye gidiyorum"
Anıtkabir'e gelen bir yurttaş, ziyaretine ilişkin duygularını, "Ne söyleyeyim? Ahde vefa borcumu ödemeye gidiyorum" sözleriyle ifade etti.
Çocukları ve eşiyle birlikte Anıtkabir'e gelen bir kadın da bayramı ailece kutlayacaklarını belirterek, çok mutlu olduklarını söyledi.
Yaşlı bir yurttaş ise Atatürk'ün bu ülkeyi emanet etmesinden dolayı mutlu ve huzurlu olduklarını ifade etti.
Anne ve babasıyla Anıtkabir'e gelen 6 yaşındaki bir kız çocuğu da ziyaret nedeniyle mutlu olduğunu dile getirdi.
"Atatürk'ü çok seviyoruz, her şeyi ona borçluyuz"
Antalya'dan 8 yaşındaki oğullarıyla gelen bir çift, 30 Ağustos'un Türk milleti için önemine dikkat çekti.
Aile, oğullarını ilk kez Anıtkabir'e getirdiklerini belirterek, Kurtuluş Savaşı'nın nihai zaferi olan 30 Ağustos'u Anıtkabir'de yaşamanın kendileri için anlamlı olduğunu söyledi.
Çocuklarının da ilk Anıtkabir ziyareti için heyecanlı olduklarını belirterek, "Atatürk'ü çok seviyoruz, her şeyi ona borçluyuz" dedi.
Eskişehir'den çocuklarıyla gelen bir anne ise, "Muhteşem gururluyuz, özlem doluyuz" diye konuştu.
"Bugünleri gördüğümüz için mutluyuz"
Anıtkabir ziyaretçileri arasında farklı yaş gruplarından yurttaşlar yer aldı.
86 yaşındaki Ankaralı bir yurttaş, Atatürk'ün bıraktığı yolda yürümeye devam ettiklerini belirterek, 30 Ağustos Bayramı'nı kutlamak için Anıtkabir'e geldiğini söyledi.
Bir kadın yurttaş da, "Bugünleri gördüğümüz için mutluyuz. Ne mutlu Türk'üm diyene" ifadelerini kullandı.
İzmir Kemalpaşa'dan gelen bir çift ise Anıtkabir'i ilk kez ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
"O'nu çok sevdiğimi söylemek isterdim"
Bir yurttaş, "30 Ağustos'u hediye eden Atama âşığım. Hepinizin bayramı kutlu olsun" derken, Antalya'dan gelen bir başka ziyaretçi de çok duygulu olduğunu ve Atatürk'ü çok sevdiklerini söyledi.
Ziyaretçiler arasında Atatürk'e duyduğu sevgiyi dile getiren çocuklar da vardı.
Anıtkabir'i görmek için Antalya'dan gelen 7 yaşındaki bir çocuk ise Atatürk hayatta olsaydı, ona "O'nu çok sevdiğini" söylemek istediğini ifade etti.